Μια νέα κοινωνική δυναμική
(20.11.2009)


Η αμφίδρομη επικοινωνία της πολιτείας με τους πολίτες δεν είναι κάτι αφηρημένο, θεωρητικό, αόριστο. Η διαδραστική σχέση εμπεδώνεται και σφυρηλατείται με πράξεις, συμμετοχή, προσφορά.

Στο ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον που επηρεάζει και διαμορφώνει το μέλλον, που αναδεικνύει ταχύτατα νέα ζητήματα τα οποία επιδρούν στην καθημερινότητα, η ενεργός συμμετοχή των πολιτών κρίνεται απολύτως αναγκαία.

Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι για να επιτευχθούν στόχοι που υπηρετούν το κοινό «καλό», για να οικοδομηθεί μία κοινωνία διαφορετική, απαιτείται συνέπεια και συλλογικότητα, απαιτείται ουσιαστική και ειλικρινής συνδρομή και ημών των πολιτών. Ως τέτοια θα μπορούσε να νοηθεί το να αποκτήσουμε κουλτούρα πλειοδοσίας σε έναν ανταγωνισμό προσφοράς, να διοχετεύσουμε την πολλαπλασιαστική δύναμη που διαθέτουμε σε θεσμικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις της πολιτείας σε κάθε τομέα. Τούτα βέβαια προϋποθέτουν ότι έχουμε διάθεση
 και φυσικά, ισχυρή θέληση να αλλάξουμε συνήθειες και νοοτροπία, να αποβάλουμε εσφαλμένες και αλόγιστες προσδοκίες ή αναμονές, να απομονώσουμε τακτικές της «ήσσονος» προσπάθειας.

Εγκαταλείποντας την αδράνεια, μετατρέποντας τη δειλή ελπίδα και την έλλειψη προοπτικής σε εμπιστοσύνη και ενεργό συμμετοχή, απελευθερώνοντας τη δημιουργικότητά μας, επηρεάζουμε κατά το δυνατόν τις εξελίξεις, συνδιαμορφώνουμε το πλαίσιο των συνθηκών της ζωής μας. Ωφελούμαστε ΟΛΟΙ!
Σχόλιο εξ αφορμής της συμμετοχής μου στον αγώνα δρόμου 10χλμ. στα πλαίσια της διοργάνωσης του 27ο Κλασικού Μαραθωνίου Αθήνας
(9.11.2009)


Άρτια διοργάνωση, αθρόα συμμετοχή Ελλήνων και ξένων αθλητών και δρομέων, άγρυπνοι υποστηρικτές αυτής της μεγάλης γιορτής μαζικού αθλητισμού και πολιτισμού η μεγάλη ομάδα εθελοντών, η δύναμη της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ, ζεστό το κοινό αν και μη ευνοημένο από τις καιρικές συνθήκες.

Εύχομαι το 2010, οπότε ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθήνας θα περιλαμβάνεται στους Χρυσούς Μαραθωνίους της Διεθνούς Ομοσπονδίας, δικαίως αφού προσφέρει τη μοναδική εμπειρία της αυθεντικής μαραθώνιας διαδρομής, να πολλαπλασιαστεί το ρεκόρ συμμετοχής.

Ως δρομέας 10 χλμ. και μέλος του Συλλόγου Αθλούμενων Φίλων του Άλσους Νέας Σμύρνης (Σ.Α.Φ.Α.Ν.Σ.), ενός Συλλόγου με ενεργό παρουσία και συμμετοχή σε διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού τοπικής, εθνικής και υπερεθνικής εμβέλειας, όπως αποδεικνύεται και από τη μαζική συμμετοχή των δρομέων μελών του στον πρόσφατο 27ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθήνας και τους παράλληλους αγώνες δρόμου, θα ήθελα να εξάρω την αποφασιστική συνδρομή του Σ.Α.Φ.Α.Ν.Σ. στην προαγωγή του αθλητισμού ως τρόπου ζωής, καθώς και τη συνεισφορά του στην ενημέρωση για υγιεινή διατροφή, ευεξία και πνευματική υγεία.


Λίστα Ενημέρωσης