Τούτο προσδοκώ και για το Δήμο Νέας Σμύρνης. Ο δρόμος δεν είναι εύκολος ούτε απλός. Στο αυστηρό πλαίσιο του Μνημονίου η υποχρηματοδότηση των δήμων και των περιφερειών είναι δεδομένη. Ήδη έχει περικοπεί το 40% των κρατικών πιστώσεων, ενώ την τριετία 2011-2013 πρόκειται να περικοπούν περίπου 3,5 δισ.
Την αυτοδιοικητική περίοδο 2006-2010 αποδείξαμε, από τη θέση της αντιπολίτευσης, ότι:

1ον Σεβόμαστε το δημόσιο χρήμα. Απαιτούμε διαφάνεια στις διαδικασίες, τις επιλογές και τις αποφάσεις, λογοδοσία προς τον πολίτη, ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Συγκεκριμένα:

Απαιτήσαμε να γνωρίζουμε για κάθε ευρώ που δίνουμε τι επιστρέφεται σε εμάς ανταποδοτικά και τι χάνεται σε σπατάλες, αδιαφανείς γραφειοκρατικές διαδικασίες, κακοδιαχείριση. Προτείναμε να συσταθεί επιτροπή ή έστω, να παρακολουθείται από ορκωτό ελεγκτή σε τακτά διαστήματα η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, προκειμένου να γίνονται άμεσα τυχόν απαραίτητες διορθωτικές - βελτιωτικές κινήσεις και να ενημερώνεται σχετικώς το δημοτικό συμβούλιο σε τακτική βάση.

Δεν συναινέσαμε στη σύσταση δημοτικής επιχείρησης και νέων νομικών προσώπων με αλληλοεπικαλυπτόμενες αρμοδιότητες και υψηλό κόστος λειτουργίας, διοικητικό και επιχειρησιακό. Και αυτό, επειδή βασική μας αρχή είναι να μειωθεί το μέγεθος και το κόστος λειτουργίας του κράτους υπό στενή έννοια.

Προτείναμε να εξοικονομηθούν πόροι από δραστηριότητες υπέρογκου κόστους, προκειμένου να ενισχυθούν οι πολιτικές κοινωνικής μέριμνας υπέρ των ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων και να στηριχθεί η οικογένεια, να βοηθηθεί η εργαζόμενη μητέρα.

Πραγματοποιήσαμε ως παράταξη δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας και δωρεάν προληπτικό παθολογικό έλεγχο για τα παιδιά, πρωτοβουλίες που έτυχαν της θερμής ανταπόκρισης των κατοίκων της πόλης μας.

2ον Ισχυρός και αποτελεσματικός δήμος είναι αυτός που διαθέτει διοικητική ικανότητα, ορθολογικά διαρθρωμένες υπηρεσίες και ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων που εκτείνεται από τη διαχείριση της καθημερινότητας μέχρι τη δημιουργία υποδομών που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής, βελτιώνουν το αστικό περιβάλλον, ενισχύουν την τοπική οικονομία και ανάπτυξη, βελτιώνουν την πρωτοβάθμια κοινωνική φροντίδα.

Ισχυρός είναι ο εξωστρεφής και αναπτυξιακού προσανατολισμού Δήμος που είναι αντάξιος των προσδοκιών και αναγκών μας, σύμμαχος και όχι εχθρός μας.

Αποτελεί ένδειξη υπέρ της αναπτυξιακής διάστασης του προϋπολογισμού το ότι το 2009 ποσοστό μεγαλύτερο του 40% των προϋπολογισθέντων εξόδων διοχετεύθηκε σε δαπάνες μισθοδοσίας, ενώ μόλις το 5% περίπου σε έργα, μελέτες και έρευνες;

3ον Η επιτυχία μιας πρωτοβουλίας, ενός έργου, μίας μελέτης είναι αποτέλεσμα υπεύθυνου προγραμματισμού και ολοκληρωμένου σχεδιασμού, ανοιχτού δημόσιου διαλόγου. Δεν γενικεύουμε ούτε ισοπεδώνουμε. Έγιναν και έργα από τη δημοτική αρχή, υπήρξαν και καλές πρωτοβουλίες. Όσες όμως ελήφθησαν αποσπασματικά και δεν ήταν μέρος ολοκληρωμένου σχεδίου, δεν είχαν συνέχεια.

4ον Κινητήρια δύναμή μας είστε εσείς. Ο εθελοντισμός, η ενεργός συμμετοχή είναι εξαιρετικά πολύτιμη σε θέματα ασφάλειας στο κέντρο και τις γειτονιές, καθαριότητας, προστασίας των δημόσιων χώρων πρασίνου και αναψυχής. Θέλουμε να είστε οι θετικοί πολλαπλασιαστές των πρωτοβουλιών μας σε κάθε επίπεδο.

Αυτές είναι οι βασικές αρχές μας και σας καλώ να σκεφτείτε, να κρίνετε, να προβληματιστείτε. Σας καλώ να στρατευθείτε μαζί μας στις 7 Νοεμβρίου όχι ως άκριτοι οπαδοί, αλλά ως συνειδητοποιημένοι ψηφοφόροι για να νοηματοδοτήσουμε μία νέα προοπτική, να σηματοδοτήσουμε μία νέα προσπάθεια, να αλλάξουμε την πόλη.

Επιτυχία για την παράταξή μας είναι να καταφέρουμε να σας φέρουμε κοντά στο Δημαρχείο, κοντά στις αποφάσεις και στις προσπάθειες υλοποίησης του οράματός μας για μια νέα Νέα Σμύρνη.
Συνεχίζω την προσπάθειά μου στην αυτοδιοίκηση με όρους ηθικής ακεραιότητας και εντιμότητας, με αγάπη για τους συνδημότες μου, με διάθεση για προσφορά, σεβόμενη πρωτίστως την εμπιστοσύνη σας.
Διεκδικώ εκ νέου την ψήφο σας με καθαρή συνείδηση και δικαιωμένη για τις προσωπικές πολιτικές επιλογές και θέσεις της περιόδου 2006-2010.

Λίστα Ενημέρωσης